Gazi Antep usülü yumurtalı çig köfte tarifi

                                                 



Gazi Antep usülü yumurtalı çig köfte tarifi

 MALZEMELER


4 adet yumurta,


1 kepçe zeytin yağı ya da sıvı yağ,


1 orta boy kuru soğan,


2 kase köftelik ince bulgur,


2 yemek kaşığı domates salçası


1 yemek kaşığı dolusu biber salçası,


5 diş sarımsak,


3 yemek kaşığı isot,


göz kararı Tuz,


göz kararı Kara biber,


Taze soğan,


Maydanoz.


HAZIRLANIŞI: 

Merhabalar, çiğ köftenin yumurtayla buluşması bu kadar harika olamazdı, her zaman hayran kalmışımdır Antep yemeklerine. Bu lezzeti tatmadan önce ön yargılıydım ama yanıldım. Tadı damağımda kaldı… Denemenizi tavsiye ederim. Gelelim yapım aşamasına; Öncelikle 1 orta boy kuru soğanın kabuklarını soyuyoruz ve kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı  küçük küçük doğruyoruz bir kase içerisine alıyoruz. Taze soğanı yıkıyoruz ve taze soğanın  suyunu süzüyoruz, suyu süzüldükten sonra taze soğanı  ince ince doğruyoruz. bir kaseye alıyoruz. Maydanozları yıkıyoruz ve maydanozların suyunu süzüyoruz. Suyu süzülen maydanozları  ince ince doğruyoruz ve onları da bir kase içerisine alıyoruz.  Yoğurma tepsimizi hazırlıyoruz. ( Çiğ köfte yoğurma tepsisinde yapıldı eğer çiğ köfte yoğurma tepsiniz yoksa  kendinize uygun bir tepsiyi tercih edersiniz.)Yoğurma tepsisinin içerisine 2 kase köftelik ince bulguru, küçük küçük doğranmış kuru soğanı, 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 yemek kaşığı dolusu biber salçasını, 5 diş kabukları soyulmuş ve rendelenmiş sarımsakları, 3 yemek kaşığı isotu, tuzu, kara biberi alıyoruz ve yarım saat boyunca hamur kıvamını elde edene kadar yoğuruyoruz. ( Bulgurlar yoğurma işlemi sırasında kendisi kabaracak) Köftemiz hamur kıvamını aldığında ince ince doğradığımız yeşil soğanı ve ince ince doğradığımız maydanozları da katıyoruz ve tekrar yoğuruyoruz. Bir tava alıyoruz ve içerisine 1 kepçe zeytin yağını ya da 1 kepçe  sıvı yağını döküyoruz. Yağın iyice kızmasını bekliyoruz. Yağın kızmasını beklerken bir kap içerisine 4 adet yumurtayı kırıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Yağ kızınca çırptığımız yumurtayı döküyoruz ve yumurtayı pişiriyoruz. Pişen yumurtayı tavadan alıyoruz  ve köftenin üzerine döküyoruz. Yumurtayı döktünten sonra son kez iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz yumurtalı çiğ köfteyi kişi sayısına göre servis tabağı ayarlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Tabaklara koyduğumuz çiğ köfteyi yuvarlak bir şekilde düzenliyoruz ve üzerine elimiz ile bastırarak şekil veriyoruz. Nasıl arzu ederseniz o şekilde şekillendirebilirsiniz. Afiyet olsun….

Yorumlar

EN ÇOK GÖRÜNTÜLENEN

Çiğköfte (etsiz) besin değerleri kaç kalori?

Meşhur çiğköfte markasından konserve çiğköfte üretimi!

Adıyamanlı çiğköfteci Abuzeroğulları, Eskişehir Batıkent şubesi açıldı!

Oses çiğköfte yeni konseptiyle, İstanbul kayaşehir meydanında hizmete açıldı.